Снимка: кадър, БНТ
fallback

Електрически стълб в столичния квартал "Драгалевци" се озова в средата на улица. Абсурдната ситуация предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Стълбът се е превърнал в атракция за местните, но предизвиква и рискови ситуации, тъй като се намира на завой на пътното платно.

Зам.кметът на раойна господин Кънев обясни пред БНТ, че когато е изграждана мрежата на ЧЕЗ е правена по старите имотни граници.

По думите на Кънев, след като имотите влизат в регулация, се получава тази "аномалия" и стълбът остава в пътното платно. Според зам.кметът на района, са водени неформални разговори с ЧЕЗ и господин Кънев се надява до 2-3 седмици проблемът да бъде решен.

Позицията на ЧЕЗ е, че мрежата е изградена през 1999 г. От там съобщават, че не е постъпвало искане за преместването на съоръжението и според компанията трябва да плати възложителят.

Така въпросът за чия сметка ще стане това остава засега нерешен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Елитен квартал

преди 2 години

Канализация може да няма, ама стълб на пътя има.

12

Анонимен

преди 2 години

До 10: "..човекА" от коментар 1 може и да е говорил иронично, но ние се нагледахме на подобни, уж "иронични" изпълнения. Що се отнася до четенето на книги и учебници, българската граматика е много препоръчителна.

11

Хо Хо

преди 2 години

Задължението за преместване на стълба е определено от ЗУТ.

fallback