Снимка: БГНЕС

Дезинфектант е причинил хичимеско изгаряне на 2-годишното дете, което бе прието по спешност в "Пирогов" при нелеп инцидент в детска градина в София.

Проверка е показала, че причинителят на изгарянето е дезинфектант. Вече са наложени дисциплинарни наказания и част от възпитателите са предложени за уволнение.

Още по темата

Случаят е от преди десет дни, когато родители на детето са извикани да го вземат по-рано от ясла, заради зачервяване на кожата. След преглед при лекар съмненията са за изгаряне или полазване от буболечка. През нощта обаче се появяват мехури по раната.

Детето е прието по спешност в "Пирогов", където е поставена диагноза "химическо изгаряне".
Започва проверка в детското заведение, след което и съмнението, че изгарянето е предизвикано от дезинфектант.

"Не е възможно детето да се е заляло с дезинфектант и това да е било скрито от родителите, защото препаратите стоят на недостъпни места, съобщават пред bTV от яслата.

Детето вече е в стабилно състояние, а родителите очакват някой да поеме отговорност за инцидента.

Главният експерт в дирекция "Образование" на Столична община Нели Манчева обясни, че пробите от разредения концентрат на препарата са готови. Той се е намирал на достъпно за децата място в стаята за игра и в разрешителното му за употреба пише, че може да предизвика изгаряне на детска кожа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase