Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Между 40 и 50% са нараснали разходите за тока на тролеите и трамваите в София само през последните два месеца, съобщиха от Столичната община.

Миналия месец фактурата за тока на „Столичен електротранспорт“ е за над 700 хил. лв. при около 500 хиляди за същия период на миналата година.

Общината плаща по 6,13 лв. на електротранспорта за всеки километър, изминат от трамвай или тролей. Но разходите стават повече, а поне официално пътниците са с 30% по-малко, допълва bTV. 

От началото на пандемията общината е оптимизирала 20% от наземните линии на градския транспорт.

Метрото не е променяло разписанието си. От кметството заявиха, че въпреки увеличените разходи и намалените приходи нямат намерение да разреждат повече градския транспорт в столицата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Гледам, но не виждам

преди 2 години

Има цели напълно ненужни линии на ГТ, да посочвам ли?Тролей 3 например, който напълно се покрива с тролей 5! Рейс 384 от летището до нищото ... По-голям проблем обаче е, че където има дублиращи се линии, те се водят за ръчичка - рейсове 64 и 304 до Манастирски ливади, трамваи 4 и 11 в Красна поляна, тролеи 1 и 2 в центъра, рейсове 60 и 73 в Овча купел, 73 и 107 по ул. Любляна ... 9 и 72 по Оборище

28

Интеграл от Хикс 2

преди 2 години

С това Неадекватно разписание само фъндъкова може да се качи на рейса, но за Самоков. Но е ясно, че Юрданка много краде и здраво надписва фактурите и Яко осчетоводява само намерения. 1,7 млрд. лв. нещо се изпаряват като алкохолни пари с Сливенския затвор......

27

Крали Марко

преди 2 години

Парко места ни е осигурил шефа. Благодаря. Около 30тина. Които са ни достатъчни за цялата фирма ,и са частна собственост. 90% ползвуваме собствен транспорт.

fallback