Снимка: Helpbook

Общ преглед
С отвратителна наглост и безхаберие отново се сблъскахме в платформата на Helpbook.info. Изпратиха ни снимки от Национален парк Витоша, на които се вижда огромно количество изсипан боклук на туристическа пътека. Ето какво гласи сигналът:

„На 05.09.2021 г. слизах по пътеката от заслон Кикиш към Драгалевски манастир и малко преди пътя се озовах пред препятствие - камара боклуци изсипани на самата пътека. Мястото е следното: придвижение по асфалтовия път посока Бай Кръстьо и Алеко има жълта табела в ляво от пътя, сочеща към Драгалевски манастир и отдясно табела, сочеща към заслон Кикиш; веднага след табелите има много голям остър завой и в края му от дясната страни ма алея в гората. На тази така наречена алея на 6-7 м от асфалтовия път явно някой е дал назад с бус или пикап и е изсипал ненаказан боклука си. Боклукът е много, не може да се извози с кола и ако не се премахне ще бъде разнесен от вятъра. Още повече ме притеснява и това, че няма как да се предотврати и по-нататъшно изхвърляне на боклуци там и може да се превърне в поредното бунище“.

Обърнаха се чрез нас към администрацията на район „Оборище“ относно опасни клони, надвиснали над тротоар. Клони от короните на няколко дървета при силен вятър заплашват от инциденти преминаващите, а същите биха повредили покрива и фасадата на сграда, която е паметник на културата. Молбата е за извършванена проверка от компетентен по този въпрос екип, който да оцени риска и да планува последващи действия.

Отново ни потърсиха във връзка с вече подаден сигнал за друг опасно провиснал клон в район „Младост“. За съжаление към момента няма реакция от страна на контролните органи - клонът още не е отрязан, а под него почистващите фирми намитат боклуците, които събират по улицата, твърди авторът на сигнала. Молбата е за съдействие за своевременно отстраняване.

В район „Красна поляна“ отново е извършена кражба на пътни знаци, което води до ежедневни скандали и дори агресия, както и саморазправа, поради липсата им. Апелът е да се обърне сериозно внимание на монтажа на тези съоръжения, тъй като очевидно много лесно се махат.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар