Снимка: БГНЕС
fallback
Столичната община ще засили проверките за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт, също така и стартира нова нова кампания за ваксинация. 
 
Това стана ясно от думите на кмета на града Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на ул. "Първа българска армия", предаде в. Монитор.
 
"Общинският щаб за коронавируса не е спирал да работи. Въпреки тежката финансова ситуация в градския транспорт ние не намалявахме броя на автобусите и влаковете. Разбира се, че и в момента не предвиждаме намаляване на превозните средства", каза Фандъкова и изтъкна, че се работи гъвкаво и при необходимост ще се пускат повече возила.
 
Кметът отчете, че само за август са направени над 360 проверки за носене на маски в градския транспорт. Има 24 полицейски разпореждания, съставени са 5 акта. Според Фандъкова това говори, че като цяло мерките се спазват, но въпреки това проверките ще зачестят.
Oще по темата
 
Във връзката с новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, Фандъкова подновява и своята заповед за по-гъвкаво работно време на администрацията.
 
Градоначалникът подчерта, че приоритет остава насърчаването на хората да се ваксинират. София стартира нова кампания за стимулиране на имунизацията - брошури с информация ще се разпространяват на места с голямо струпване на граждани.
 
Фандъкова коментира и заявката на шефа на парламента Ива Митева, че са необходими промени в Закона за НСО, с които да се намали кръгът на охранявани лица. 
 
"Никога не съм ползвала охрана. Имам предоставен автомобил с шофьор от НСО, който ползвам само в работните дни. Ако има промяна в закона, ще се съобразя с това, което народните представители решат", обяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

Ния, Ния.... Ама каква само снимка сте си избрала за статията ..... Полиции. все едно проверяват автобуса за незаконно притежание на оръжие или наркотици. Все едно гледам някоя снимка от окупирана от Хитлер дътжава през Втората Световна война. Гьобелс ряпа да яде. Нещо много ви харесва полицейската държава май.

32

Анонимен

преди 2 години

Брошурите си ги използвайте по предназначение- бършете си г...а с тях.Какво ще пише в брошурите - фирмата производител не носи отговорност, в случай,че получите алергия изпаднете в шоково състояние или придобивката ви е автоимунно заболяване или се възнесете на небето?

31

Анонимен

преди 2 години

Когато Полицая си плати билета за ГТ тогава ще си сложа маска във ГТ !

fallback