Снимка: БГНЕС
В началото на септември се очаква да приключи ремонтът на северното платно на столичния бул. "Тодор Каблешков" между улиците „Деян Белишки“ и „Костенски водопад“. 
 
Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонта на ул. "Николай Коперник", пише в. Монитор.
 
Преди това беше извършен ремонт и на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Луи Айер“.
 
Относно основния ремонт на ул. „Николай Коперник“, който тече в отсечката между „Шипченски проход“ и „Гео Милев“, Фандъкова обясни, че там движението ще бъде пуснато във вторник. 
 
"Всички подземни мрежи са направени, включително е изпълнен и квартален паркинг. След вторник ще остане да се работи в малък участък по тротоарите, а наесен ще бъдат засадени дървета. Работи се по одобряване на проекта за третия етап от ремонта на "Николай Коперник" от "Гео Милев" до зала Фестивална".
 
Кметът на София допълни още, че останалите ремонти в София също вървят в определения срок.
 
"За ул. "Шишман" вчера получихме дълогочавакваното писмо от МРРБ, за да може да обявим процедурата за довършване на улиците. Иначе в монета там работят "Софиийска вода" и "Топлофикация", който ще приключат септември. Временно ще бъде положена настилка, за да няма кал през зимата, след това очаквам до края на годината да има избран изпълнител за улиците", каза кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase