Снимка: БГНЕС
fallback

Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в София заради повишения ръст на новозаразени с COVID-19 в столицата. Това заяви шефът на  Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев пред bTV.

От утре фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Очаква се заповедта за това да бъде издадена от министъра на здравеопазването днес и да влезе в сила от утре.

"За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния анализ от края на миналата седмица вече се намира в червената. В последните няколко седмици случаите рязко започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а миналата седмица - 681", обясни Пенчев.

Новите мерки ще засегнат и събиранията от частен характер на закрито, които ще могат да се провеждат при капацитет от 50 души, а тези на открито - до 100.

Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват.

"Мерките са насочени към опазването на здравето на хората, което се опазва от самите хора. Ние не можем да застанем като пъдари до всеки един човек и да гледаме дали той спазва постоянно въведените мерки, това е един процес на себеуважение", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

316

Анонимен

преди 2 години

Уверих се, че тоя вирус е по-ефективен и от световна война. Може да се използва по всевъзможни начини. Всъщност по всички начини. Говорите ми за конспирации, че искали да намалят населението. Това не било вярно. Ми ако сте овчар по-лесно ще управлявате 30Овце, отколкото хиляда. Трябва да си управляем и вируса е идеалното средство.

315

Анонимен

преди 2 години

И Фандъка требе да са изчегърта, щот мъти водата и краде.

314

Анонимен

преди 2 години

До Loopianix Само не стачкувай на площада щото като пуснат 5G може и да те изпържат.

fallback