Кадър: Нова тв
fallback

20-ина спринцовки са забити в дърво в столичния квартал „Люлин“ от неизвестен извършител. За това сигнализираха жители на столицата в социалните мрежи.

Освен спринцовките, от растението виси и кабел, който вероятно се използва при инжектиране на наркотици.
Секретарят на местната комисия за борба с противообществените прояви в район „Люлин“ Татяна Панева обясни пред Нова тв, че към момента не са получавали подобна информация.

Oще по темата
„За въпросният сигнал ние се уведомихме от социалните мрежи. Още същият ден сезирахме органите на реда, които трябва да предприемат съответните действия по компетентност. Сезирахме и Столичен инспекторат, които да почистят терена“, обясни тя.

Местни жители твърдят, че всяка вечер под дървото се събират хора, които използват спринцовките. Според Цветанка Стойкова от Центъра за социална превенция в „Люлин“ има вероятност ситуацията да се повтори, ако жителите на квартала не продължат да проявяват активната си гражданска позиция и институциите не проверяват тези райони.

„Проблемът е сериозен, упорит. И изисква последователни и упорити мерки“, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 2 години

"Гениално, оригинално, изключително "... Браво! Ха-ха-ха.

34

Блатото на мисилта

преди 2 години

"Кабел, който се използва за инжектиране".Положението никак не е розово. Вече и думите се съчетават напълно произволно.

33

в жегата

преди 2 години

Първо помислих за поливна инсталация. Как инжектират разни б, оклуци и забиват спринцовки в дървото. Да не е анти, анти... вакса?!

fallback