Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

Поради прогнозата за високи температури днес по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще започне оросяване на основни улици и булеварди в града, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Дейностите ще започнат след 12 ч. Целта е предотвратяване на прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура.

Освен миене по график допълнително ще се извърши и оросяване на входно-изходни булеварди и основни пътни артерии. Ще се оросява с помощта на цистерни по булевардите "Ботевградско шосе", Цариградско шосе", "Брюксел", "Васил Левски", "Черни връх", "Н. Й. Вапцаров", "Драган Цанков", "Сливница" и др.

Дейностите по миене и оросяване се извършват под контрола на Столичен инспекторат.

Днес ще се раздава и минерална вода в подкрепа на хората, които са на открито през горещото време. На три пункта в града ще се предоставя вода - на площадното пространство при храма "Св. Неделя", на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на Националния дворец на културата - при пилоните. Водата ще се раздава до изчерпване на наличните количества. Инициативата се осъществява чрез направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Радослав

преди 2 години

Каква новина. Какво чудо на чудесата! Нещо невиждано, нечувано, как никои не се е сетил до сега? До там я докарахме, че нещо което трябва да е ежедневие, вече е световна новина. Очаквайте другата седмица статия и за извозването на *** което ще се случва един път годишно. То бива некадърност, ама да направиш пръскането с маркуч и миенето на улиците новина с държавно значение, си е цяло постижение! Какъв ред в хаоса прокламират тия които се хвалят с миенето на улици един път в годината?

15

Анонимен

преди 2 години

Видях такава цистерна днес по един от цитираните булеварди. Не росеше, а а от пръскалката й се процеждаха капчици. Добър замисъл, лошо изпълнение, както винаги.Колко ще ни струва това водно удоволствие?

14

Анонимен

преди 2 години

И пак само софиянци са хора .Е аз пък ще си полея градинката пред къщата и ще си седна в беседката под дълбоката сянка да слушам и гледам как разте тревата цял ден.

fallback