Снимка: БГНЕС
fallback

Административният съд в София отмени забраната за строителството на небостъргача „Златен век”. Това съобщиха „АРТЕКС Златен Век“ ООД – компанията, която строи сградата.

Магистратите приеха, че предявеният от фирмата иск е допустим, „представените доказателства установяват неговата вероятна основателност, а последващо евентуално незаконосъобразно спиране на строежа ще причини значителни и трудно поправими вреди за дружеството”.

Преди дни от „Артекс” съобщиха, че са сезирали Административния съд, който да определи до кога е валидно разрешителното за строеж на небостъргача. От ДНСК останаха твърдо на позицията, че срокът на документа е изтекъл през януари 2020 г.

Определение-25062021 by Novanews

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Кико

преди 2 години

Казах ви че Иванчева ще оправи работата!

42

Германец

преди 2 години

На Полина Величкова са й отправили предложение, на което не може да откаже. Най-вероятно формулирано така, че животът й ще поеме в една или в друга посока, в зависимост от решението й. Нищо ново на източния фронт.

41

Анонимен

преди 2 години

Няма как да получат разрешение за строителство на сграда за жилищно ползване защото не отговаря на изискванията. Може само за офис сграда да получи. След като не отговаря на законовите отстояния за жилищна сграда а съда е разрешил значи съда е на мафията герб. Този съд не е независим. Всички виждаме презастрояването на системата ,,ТИ СИ ГО ИЗБРА,, до какво води.

fallback