Снимка: БГНЕС
fallback

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова днес ще започне допълнително оросяване на улици и булеварди в града поради високите температури. Целта е предотвратяване на прекомерно затопляне пътната инфраструктура, предаде БГНЕС.

 
Освен миене по график ще се извърши и извънредно оросяване на входно-изходни булеварди и основни пътни артерии. Дейностите ще започнат след 12.00 ч. по булевардите „Ботевградско шосе“, Цариградско шосе“, „Брюксел“, „Васил Левски“, „Ситняково“, „Черни връх“, „Н. Й. Вапцаров“, „Арсеналски“, „Драган Цанков“, „П.Ю. Тодоров“, „Сливница“, „Тодор Александров“, „Константин Величков“ и др.
 
Оросяването ще се извършва с помощта на цистерни.
 
Днес продължава и миенето на улици в обособени карета в районите „Оборище“ и „Лозенец“. През деня ще се извършва миене по график на улици в кварталите “Изгрев“, „Овча купел“, „Илинден“, „Сердика“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Ями да спрат да унищожават зелените площи. Да се забрани строителство в настоящите квартали! Да се изградят нови.

18

айде

преди 2 години

крадлива Дана пак със предизборна схема - братята и да гласуват за ПАРТИЯТА

17

Анонимен

преди 2 години

При ГЕРБ понапръскването с вода се води миене. Гледах преди около два месеца как "миеха" улицата, на която живея, това е в центъра на София. Върви една цистерна без да спира, влачи един маркуч, а един хванал края на маркуча и тича след цистерната. Където успее да намокри, го мокри, но повече от половината улица си остана суха. Това според Фандъкова е миене, парите за миенето са в чекмеджетата.

fallback