Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданска петиция набира подписи за премахване на подлезите в София и да се наложи организация на придвижване, при която пресичането на улици и булеварди в града да става наземно, чрез изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и поставяне на светофарни уредби. До момента подписката е подкрепена от 35 столичани.

Според автора на предложението Владимир Христовски подлезите са опасни, недостъпни и най-вече неподдържани. Той твърди, че тяхното място из целия град е абсолютно необосновано и излишно.

„Средствата, предвидени за поддръжката им, която не се вижда, могат да бъдат пренасочени към изграждането и развитието на политики за хората и моблиността. Подлезите често се превръщат в обекти на вандализъм и дом на бездомници. В следствие на липсата на охрана в подлезите и добро осветление в тях, често хора стават жертви на престъпления.  Функцията им отдавна е неактуална, а именно в тях да се извършва търговска дейност“, пише още в петицията.

„Гражданите си даваме сметка, че има места, на които подлезите трябва да бъдат запазени и нека останат, тъй като там няма алтернатива или се намират до магистрален или скоростен път, но настояваме да бъдат поддържани и охранявани от хора в активна работна възраст, а не пенсионирани служители на МО или МВР, за да има полза от присъствието им там“, се казва още в петицията.


 

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 1 година

35 подписали някаква малаумна петиция, и вие явно сте на техния акъл да ни занимавате с нея

80

Grom

преди 1 година

Това, че сме некадърни да поддържаме елементарни неща, означава, че следва да направиш петиция, с която искаш поддръжка на активите, а не разрушаването им, защото те боли дебелия г*з да минеш 20 стъпала.

79

Grom

преди 1 година

Ами те и магистралите не се поддържат - дай да ги затворим и да си караме по двулентовите шосенца. Не се поддържат още безброй неща в губернията - предлагам и нея да затворим и да се обявим или за част от Неоосманската империя, или за 52 щат, или за член на Росийската федерация. Убеден съм, че само американците няма да ни искат. Другите - на драго сърце ще грабнат територията и ще ни претопят.А най-добре да се обявим за част от РСМ и че говорим на македонски и че сме македонци. И да се свършва