Снимка: Pixabay
fallback

Само за няколко часа отрова, разпръсната в градинка в София, уби пет кучета. Стопани разказват, че препаратът е бил толкова силен, че животните умирали за минути. На различни места в градинката в квартал „Манастирски ливади“ са поставени кренвирши, напълнени с бяло вещество.

„Дъщеря ми изведе кучето, за да го разходи. След като се прибира, животното явно е взело от това нещо и по-късно пада на тротоара. Тресе го, трепери и не може да диша”, обясни потърпевш, чийто домашен любимец е бил отровен, пред Нова телевизия.

Собственици на животни са подали сигнал до 112. Оттам обаче заявили, че няма извършител и няма какво да се направи.

„Хората са постъпили правилно, като веднага са подали сигнал. Полицията има разписана от 2014 г. процедура за незабавно реагиране при такива случаи. Тя очевидно не е спазена от човека, получил сигнала”, посочи Явор Гечев.
Процедурата предвижда веднага на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценява дали да се повика ветеринар и да се вземе проба.

„Може би, трябва да пострада някое дете, за да се задействат най-накрая от полицията и да разработят много ясна процедура и тя да се спазва”, уточни още Гечев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

295

ГОТВАЧА

преди 2 години

Дайте я рецептата за тия кренвирши и този препарат, че тоя кучета не се траят вече.Като не става по друг начин, ще решаваме проблема сами

294

Стойне от Чукурово

преди 2 години

Тия кремвирши да ги фърлат у "народното" събрание, оти там има по гладни и лакоми от уличните кучета!!!

293

Анонимен

преди 2 години

В американските филми винаги като търсят психопата проверяват като малък какво е било отношението му към животни - ам от коментарите под подобни новини си давам сметка че е пълно със социо- и психо- пати

fallback