Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Стотици живеещи и работещи в центъра на София ще останат без топла вода за пет месеца. Причината е цялостна реконструкция на улица "Цар Иван Шишман", която включва и подмяна на съоръжения на "Топлофикация".

За да бъде извършена рехабилитация на магистралния топлопровод, захранващ голяма част от централна градска част, от 10 май отделни сгради, намиращи се на улиците "Цар Иван Шишман" , "Ген. Гурко", "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски", ще разчитат на бойлер до 10 октомври. Срещу ремонта вече е организирана подписка, съобщи Bulgaria ON AIR.

От "Топлофикация" посочват, че предстоящата цялостна реконструкция на ул. "Цар Иван Шишман" е възможност да бъдат ремонтирани едновременно топлопроводи, водопроводи и канализация. От дружеството обещават, че на засегнатите потребители няма да бъдат начислявани сметки за топла вода до края на ремонтните дейности.

"За да няма аварии и предвид спецификата на съоръженията, се налага топлоподаването да бъде спряно за почти целия период на ремонтните дейности. Планирано е ремонтите да приключат в срок и "Топлофикация-София" ще вложи всички усилия за това. Разбираме неудобството, което ще изпитат част от клиентите ни, но крайната цел е да имаме обновена и модернизирана инфраструктура в района", се казва в позицията им

Топлоподаването ще бъде прекъснато и към отделни сгради в квартал "Младост" 3 за срок от два месеца отново от 10 май. Ремонтните дейности ще засегнат две детски градини в квартала - 56 и 59 ОДЗ, както и сградата на районната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

Навсякъде в нормалния свят са с бойлери и котли, електрически, газови... Баси мрънкачите са тия, един бойлер е 200 лева, аз ли да им го купя? Стига ми, че с моите данъци държат на системи фалиралата Топлофикация, на която иначе не съм клиент...

27

Анонимен

преди 2 години

Преди години имах една колежка чужденка, а ако помните всяко лято правеха профилактика по 20 дни. Тя, горската, така и не можа да го възприеме. А си представям как ще реагира ако разбере, че 5 месеца няма да има топла вода! Направо ще е в потрес! Никъде в нормалния свят няма такова чудо! Дори и да правят ремонт, първо не е половин година и второ клиентите получават солидна компенсация.

26

Анонимен

преди 2 години

До Къртьо КъртачевДа, ама при мен никога не е имало бойлер и сега трябвало да се види как ще се свърже към тръбите, а тръбите не са изкарани отвън, а са в стената.

fallback