Снимка: БГНЕС
fallback

Така нареченото Второ Възкресение беше отслужено тази сутрин в православните храмове. Патриарх Неофит участва молитвено в богослужението в столичната митрополитска катедрала „Света Неделя“, информира БНР.

Oще по темата

Стотици вярващи се стекоха в храма, а по традиция Светото евангелие бе прочетено на няколко различни езика.

В патриаршеското и синодално-пасхално послание за Великден, което беше прочетено се посочва, че светът продължава да бъде раздиран от неправди и противоречия, от войни и прояви на омраза, да бъде болен, а вечните евангелски ценности са изместени от егоизъм. А особено подходящ за размисъл върху всичко това е имено днешния ден на Христовото Възкресение, се отбелязва в посланието на патриарх Неофит.

То завършва с благословията благодатта, мирът и любовта на възкръсналия от мъртвите Исус Христос и общението със Светия дух да бъдат с всички нас.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Веселинъ 7112136860

преди 3 години

Религията е глупост. Човек в този живот се нуждае от практика на доброто. Къде са поповете и имамите, равините и гурутата в практиката? Никъде. Взимат заплати и облаги от наивници и си цувеят живота, докато други умират от глад и бездомие. Къде е тоя Христос, който се предполага, че е съвършенната любов ? Къде? От две хиляди години си клати несъществуващия *** в още по-несъществуващите небеса. Христос е за мен символ на шантажа, садизма, лъжата.

4

До 5

преди 3 години

Съгласен.Но католицизма просто е на светлинни години от източните си колеги.Яката вяра.

3

xaxsasб

преди 3 години

Религията е най-висшата форма на хуманитарната мисъл. Който е чел Киркегор знае, че там където консумаризма се замени с естетика, а забраната с етика религията става закон. Всеки посещавал Западна Европа знае, че в неделя катедралите се превръщат в духовен център на общността. Преди 3 години бях в Испания и присъствах на Санта Семана. Няма да забравя как целият град охаеше на масла, как хората от изгрев до здрач шестваха из града свирейки и пеейки. Религията е уникално нещо.

fallback