fallback

Общ преглед

Днес е Велики четвъртък. С богослужения в цялата страна православната църква напомня за редица събития от последните дни на Исус Христос.

По традиция вярващи, спазвали Великденския пост, се причестяват днес, когато църквата припомня как на Тайната вечеря с апостолите Христос е установил светото причастие.

Исус дава на своите ученици последните си духовни напътствия, пророкува смъртта си на кръста и посочва, че един от тях ще го предаде.

Вечерта на Велики Четвъртък в храмовете се четат 12 откъса от Евангелията, разказващи за мъченията, на които бил подложен Спасителят.

На Велики четвъртък се боядисват великденските яйца, както и през Велика събота преди празника. У нас по традиция днес се замесват и козунаците за празника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 години

Това е най хубавият празник който празнуваме. Лошото е че го проповядват брадатите с Ролексите и Кадилаците. Те ще горят в преизподнята. Дано Бог не накаже и миряните заради тях. Бог е казал. Аз съм навсякъде не е задължително да ходите в църквата може и в къщи да се помолите. Аз съм във вас вие сте чадата ми. Заради вас и вашите грехове изпратих еднородният си син си за да у.мре и възкръсне в името на вас. Той изкупи греховете ви. Вярвайте в мен и ще бъдете спасени. Живейте по Божиите закони.

1

Анонимен

преди 3 години

Какъв Велики Четвъртък какъв Исус Христос?Българите са насила Християнизирани от Византия и офицялната година е 866 година , всичко друго е Манипулация и Дезинформация

fallback