Снимка: БГНЕС
fallback

Столичният общински съвет се очаква да приеме в Международния ден на Земята  "Комплексна програма за подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община за периода 2021-2026 година".

"В новата програма Столична община продължава активна работа за подобряване качеството на въздуха. - посочи Десислава Билева - заместник - кмет по екология.

Oще по темата
По думите й, подмяната на отоплителните устройства на домакинствата са напълно безплатни. "Друго много важно нещо, което правим, е именно тази програма за неутрализиране на източника на замърсяване, а именно кални точки и петна", каза тя пред БНР.

В новата програма също така се предвижда да се обособят нискоемисионни зони, както за транспорта, така и за битовото отопление.

"Нискоемисиионната зона за транспорта искаме поетапно да бъде въведена в зоните в центъра на София, когато имаме дни за превишение на нивата на фини прахови частици. За целия зимен отоплителен сезон в наредбата на Столична община ние ще регламентираме точно и ясно, кога и как ще стане това",.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Курти

преди 3 години

Безплатен градски транспорт за всички, не само за "електората". А фъндъкова дето реже трамвайни релси-COVID 19

1

Ало Ваню

преди 3 години

Жителство............и по-малко гости на град София които подбиват цената на труда. П.С. кмета да даде пример като се прибере в родното си село Белчин.

fallback