Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Първо заседание на 45-ото Народно събрание. Голяма част от народните избраници за пръв път днес ще прекрачат прага на парламента.

След трескавата работа на техници и служители по поддръжката преместването на част от оборудването, включително кресла и дивани, от бившия Партийния дом, в който завърши мандата на предишния парламент, тържествено днес заседанието ще бъде открито в старата сграда на площад „Народно събрание“.

Още преди 8 ч. червеният килим на централния вход беше опънат за посрещането на президента, вицепрезидента, представители на вероизповеденията у нас, дипломати.

Гвардейците бяха строени в очакване.

Някои от най-нетърпеливите депутати дойдоха преди 8, 30 ч. Повечето от тях обаче най-вероятно ще пристигнат минути преди 9 ч., за да заемат местата си на депутатските банки.

Причината е, че в тази сграда парламентарните групи нямат стаи, така че днес депутатите ще трябва да прекарват времето си в пленарната зала и в кулоарите. Стаите са заети от администрацията на парламента, която беше настанена там, след като заседанията на НС бяха преметени в другата сграда.

На депутатите ще им се наложи да гласуват и с вдигане на ръка, защото електронна система за гласуване остана в бившия Партиен дом и технически нямаше как да бъде преместена инсталирана за толкова кратък срок в Народното събрание.

За журналистите остана само зала „Запад“,като обяснението на администрацията е нуждата от спазване на дистанция заради коронавируса. Това обаче означава, че пряк контакт с депутатите няма да имат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 3 години

Ухилени зелки , че и без маски

56

Баровеца

преди 3 години

Ееее ,а стига де! Оптимизъм хора! Първата правилна стъпка бе направена,да е правилната сграда -"Съединението прави силата" ! Да видим нататък .....

55

Анонимен

преди 3 години

Типична Ганьовска работа,какви килими,точат се като свински черва,на тези хрантутници заедно с фигуранта им се губят не първите седем,а цели седемнадесет години.Нищо не заслужават,приказват си все едно са на пазар,нищо хубаво не ни очаква.Кой ще им потърси отговорност на всички закъснели,защо са от 09.00ч а не от 08.00ч.това показва власт,неуважение към нас,ДОКОГА?

fallback