Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Поголовна сеч с моторни резачки в столичния кв. "Люлин". Неизвестни пристигат изненадващо и режат наред здрави дървета пред жилищен блок, сигнализираха пред Нова тв потърпевши съкооператори, участвали в засаждането на фиданките. Полицията издирва извършителите на набезите.

"Преди седмица отрязаха една част. Преди ден мъжете се върнаха и отрязаха друга част", разказа Ели, която живее в близък блок.

Двама от живущите в района чуват резачките и се намесват. Злосторниците бягат, но по-късно мъж в черен джип се връща, за да снима "подвига" си. Дърветата са на над 30 години.

"За мен това е абсурд, вандалски акт, който граничи с престъпление. Образувано е досъдебно производство в полицията, надявам се в най-скоро време да бъдат разкрити виновните", обясни кметът на района Милко Младенов.

Районът е граница между частен и общински обект. Собственикът на терена е подал сигнал за отрязването на дървета в обекта му. Главният архитект на София е отказал виза за строеж, именно защото на територията има жива растителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

asda

преди 3 години

браво! няма някви *** да ми казват къде да се строи, или пък да паркирам

28

asda

преди 3 години

браво! няма някви *** да ми казват къде да се строи, или пък да паркирам

27

Анонимен

преди 3 години

Така е при мутрите ....

fallback