Снимка: Pixabay
fallback

Парк "Гео Милев“ се намира в един от най-спокойните и предпочитани квартали за живеене и предлага разнообразни развлечения като спортни уреди на открито, заведения, пейки, детски площадки и полянки, където децата да потичат. За съжаление, в платформата на Helpbook.info получихме сигнал за недобросъвестни собственици на кучета, които пускат без надзор домашните си любимци из цялата територия на парка.

Ето какво пише нашият възмутен потребител: „Искам да подам сигнал за наличието на множество домашни кучета без каишки в парк Гео Милев. Проблемът е, че през целия ден повечето от собствениците разхождат домашните си кучета без каишка, те тичат из целия парк, между децата, които в много случаи се плашат от размера или поведението на кучето. Аз имам две деца, често посещаваме парка, винаги се налага да държа децата близо до себе си, за да не бъдат изплашени от подобни кучета. Считам, че както аз като родител държа децата близо досега, ПОНЕ собствениците трябва да ди връзват, когато ги разхождат. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, че в горната част на парка има обособена кучешка площадка, която почти не се използва, а в долната част, близо до ул. "Коперник" има НЕГЛАСНО обособена ЦЯЛА поляна само за кучета, където децата не използват поради тази причина“. Молбата е за съдействие от община „Слатина“-все паркът трябва да може да сеизползва и от деца, а не само от кучета.

Със затопляне на времето жителите на район „Сердика“ са пропищели от бума на популацията на кърлежи, които се намират буквално навсякъде - детски и кучешки площадки, детски градини и училища. Според автора на сигнала кръвосмучещите "лепят се и на хора, и на домашни любимци, изобщо - малък ад е".

Получихме и сигнал от живущ в ж.к. "Дружба" 1, където в зелените площи редовно, всекидневно, се паркират автомобили, които освен че са превърнали поляните в блато, принуждават хората, живеещи в блока да дишат изгорелите газове, особено от хората на ниските етажи. „Там живеят И деца, И хора, които дишат всичката тази смрад и отрова! Моля, да бъдат взети мерки за прекратяване на това безумно паркиране и да бъдат създадени условия за паркиране на подходящи места“, завършва сигнала си нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на InvestorMedia Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 3 години

Разнасят ги едни с каруци и глутниси кучета. Плъзнали са навсякъде, даже и на жълтите павета. После в трамвая или тролея на тумби. В метрото засега не припарват - трябва билет, а те не плащат за такива глупости.

38

Fallschirmspringer

преди 3 години

Някога преди много години когато бях малък играехме,търкаляхме се,борехме се по тревата в тревните площи на ж.к."Ленин"/сега ж.к."Яворов/ и на никой никога се беше забил кърлеж,просто нямаше такива.Същото беше по средношколските и студентски бригади.В казармата на летните лагери спяхме на земята само на войнишко наметало/плащ наметало/ и никой не беше ухапан от кърлеж.На какво се дължи този бум,на популацията на кърлежите-загадка.

37

Анонимен

преди 3 години

По-добре напаст от кърлежи, колкото напаст от фааатмаци като Румен Рублата

fallback