Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите.

Oще по темата
Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тезата на "Витоша ски" е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно не много сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции. Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта, коментира тя.

Фандъкова съобщава, че междувременно заедно с министъра на земеделието Десислава Танева е намерен още един вариант за възстановяване на лифта.

Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и "Витоша ски" ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи.
През тази седмица главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството проведоха среща, на която се обсъждаха варианти за възстановяване на Драгалевския лифт, казва Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Jeyki

преди 3 години

*** жалки! Ще спестят от нови фундаменти, и ще е много еко и зелено! Все пак старите фундаменти са само на 60 години лед, вода и вятър, колко му е да избутат още толкова... Но първо ще дадат няколко милиона "за експертно проучване" на подходящи фирмички!Такава нагла и безочлива некомпетентност и по времето на комунизма не е имало!

12

Анонимен

преди 3 години

Ех, колко отдавна трябваше и Романски, и Княжевски, и Драгалевски да се изградят наново, но болните мозъци на Зелените как ще се отсичат изкуствено засадени дървета (без дори да я вярно, че ще се сече нещо, те си го въобразиха това), спряха всички процедури.

11

Катя

преди 3 години

Фандъкова пак повдигна темата сега, но след това всичко ще отшуми. Толкова ли не може да се направи нов лифт и всички да сме доволни????

fallback