Снимка: БГНЕС

 От края на месец юни 2020 г., са  заловени 384 нарушители в градския транспорт на хора, които не са носили маски. Това обяви Столична дирекция на вътрешните работи, където публикуваха данни във връзка с контрола за спазване на мерките в столицата.

Те са в сила след на заповед на кмета на Столична община, релевантна към издавани за съответен период заповеди на Министъра на здравеопазването относно спазване на противоепидемичните мерки. Там е включено и задължителното носене на предпазна маска в превозните средства на масовия градски транспорт.  Полицейски служители от сектор "Общинска полиция" е съблюдавала за спазване на обществения ред и е осъществявала  контрол по прилагането.

Образувани са административни производства на основание чл.209а от същия нормативен акт.

Отдадени са 171 полицейски разпореждания, на основание чл. 64 от Закона за МВР, като срещу лицата, които не са ги изпълнили са образувани админитративни производства. В маловажни случаи за неспазване на противоепидемичните мерки са приложени превантивни действия към 890 граждани, на които са връчени предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР.

Работата по спазване на противоепидемичните мерки продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase