Снимка: МС
fallback

20 милиона лева отпусна правителството на Столичната община по време на редовното заседание на кабинета. Средствата се предоставят за придобиването на нови 10 метровлака за третата линия метрото и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър, съобщават от правителствената пресслужба.

По време на заседанието на Министерския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за подкрепата, която правителството оказва на столицата.

Oще по темата
"С тези 20 милиона лева ще успеем да направим окончателното плащане за закупуването на 10 нови метровлака, които напълно осигуряват дейността на цялата трета линия на метрото", заяви Фандъкова. Тя отбеляза, че за 4  години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото.

Кметът на столицата отчете, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лева от Министерския съвет.

"Въпреки кризата, с помощта, която получихме от правителството през последната година, осигурихме промяната и развитието на София", допълни Фандъкова.

От своя страна премиерът Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал „Младост“ до магистрала „Тракия“ и веднага след това ще започне  строителството в участъка между магистрала "Струма" и булевард "Цар Борис III".

"Ще изпълним всички мечти на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше - градът колабираше", заяви Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Александър

преди 3 години

До анонимен Ако не беше такъв щраус,демек с завряна някъде глава,щеше да знаеш кога е започнало строителство на метрото,и кога са купувани повечето от метро влаковете.Миризливи са били рейсовете с които си се друсал от вашето село към другите.Преценката е била че за тогавашният брой Софийски граждани,е напълно задоволяем броя и организацията на градският транспорт.И без вас бежанците за манна небесна,живота беше спокоен и хубав.

24

анонимен

преди 3 години

Тук възрастните които пишат коментари повремето на соца само са мечтали да се строи метро возили сасе в раздрънкани трамвай,тролей и автобуси правени в час по ръчен труд.По тяхно време въобще не е било вьзможно да се копае тунел и да има правене на машини и техника сега при ГЕРБ всичко произвеждаме и ел инсталации(кабели)превим за ЕС.

23

Анонимен

преди 3 години

Таман де изненадах как 10 влакчета са колкото 400 метра магистрала и прочетох, че това е доплащане по сделката. Я са 10%, я - не.

fallback