Снимка: БГНЕС
fallback

Детска градина "Надежда" в София е отворена със стандартно работно време и към 8.00 часа тази сутрин вече има приети три деца. Това каза пред БГНЕС Мария Врачева, която е директор на Детска градина 117 "Надежда" в столичния квартал "Младост 1".

В София с цел да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID-отделенията в столичните болници, остават отворени две дежурни детски градини. Това са 124. детска градина "Бърборино" в район "Красно село" и 117. детска градина "Надежда" в район "Младост". В края на миналата година двете детски градини също бяха посочени за дежурни по време на националното затваряне.

Тогава, по думите на Мария Врачева, е имало родители, на които това им е било необходимо. "Така, че броят на децата беше различен всеки ден", посочи директорката. По думите ѝ, родителите вероятно са се съобразявали със своите дежурства. Така в тази детска градина нямаше затваряне декември месец. "Сега ще бъдем отново на линия в тези 10 дни", посочи директорката.

В детската градина в момента е отворена една група. "Така, че между 20 и 25 деца ще е възможно да посрещнем. Ако се увеличи броят на децата, имаме екипи, които ще могат да се включат, за да бъдат подкрепени медиците", заяви Мария Врачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Прекрасна идея. В моменти на нужда трябва да се вземат малко по - радикални решения и държавата да се намесва.

11

Анонимен

преди 3 години

В цяла Европа е така. Не сме открили топлата вода.

10

Прост народ

преди 3 години

*** народ - слаба държава! До всички които са против децата на медиците да ходят в тези детски градини! Ами добре, всички медици да вземат отпуск и да си гледат децата в къщи, а за болните в болниците да се грижат близките!

fallback