Снимка: БГНЕС
fallback

136 снегопочистващи машини и екипи на фирмите, които са ангажирани с почистването на София, са работили през изминалата нощ в столицата, съобщиха от Столична община. Извършени са обработки срещу заледяване на пътните платна на улици, по които се движи градският транспорт и главни улици във всички райони на столицата. 

Обработени против заледяване са и общински пътища на територията на Столичната община. Извършена е обработка и на вътрешноквартални улици в районите "Възраждане", " Средец", "Оборище", "Враждебна", "Витоша", "Овча купел", "Панчарево". Южната дъга на Околовръстен път също е обработена. В момента тече втора обработка на улиците, по които се движи градският транспорт.
 
На планинските пътища "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златните мостове" в природен парк "Витоша" също е направено опесъчаване и снежната маса е избутана.
 
Екипите на Столичен инспекторат контролират дейностите по снегопочистване. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината.
 
Към момента се почистват прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.
 
Напомня се на шофьорите да използват подготвени за движение при зимни условия автомобили и да карат със съобразена с пътните условия скорост. По прогноза валежите от дъжд и сняг ще продължат и през днешния ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

те толкова снегорина имат на хартия, като букл камиони , затова събират и денем *** да задръстват движението ,

4

Анонимен

преди 3 години

не чистят вървят с вдигнато гребло за да може да отчетат по гпс,че са се движили и да вземат парите,но гпс не отчита,дали чистят или не

3

Анонимен

преди 3 години

Са били на терен-както се изразява интелигентната самоковска....

fallback