Снимка: БГНЕС
fallback

Заради  обилен снеговалеж и навявания пътят от "Драгалевци" за хижа "Алеко" в природен парк Витоша временно се затваря за движение. Автобусите от линия 66 ще се движат до кв. "Драгалевци", съобщават от Столична община.  

В София са извършени обработки срещу заледяване. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини.

Обработени са стръмни пътни участъци, трасета на градския транспорт и общинските пътища в районите "Витоша", "Панчарево", "Овча купел", "Красна поляна", частично "Красно село" и "Банкя". Южната дъга на Околовръстен път също е обработена.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища от "Драгалевци" за "Алеко" и от "Бояна" за "Златните мостове" в природен парк "Витоша".

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината.

Почистват се и прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

Шофьорите да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат внимателно, призовават от Столична община. Валежите от дъжд и сняг продължават и през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

До ля ляИ Колко сняг имаше?? Съдейки по тревните пложи едва ли е имало повече от 2-5 см сняг.Ако проблем са ти 2-5 см сняг по-добре не излизай да шофираш зимно време изобщо.Някой хора съвсем изтрещяха вече.

10

ля ля

преди 3 години

а сутринта на Цариградско шосе имаше сняг в лява лента и в 2-те посоки! до там не е стигнала машината явно! пр0ст0 и абсурдно но си е така у нас :) - все неподготвени!

9

Анонимен

преди 3 години

Отново затвори????И какво от това, нормално е! От два дена не спирало да вали сняг няма нищо чудно че пътищата в планината са затворени. И съм сигурен че е затворен най-вече заради "добре подготвените" планинари тръгнали с летни и изтъркани зимни гуми в планината. Ама пусти му планинари дето искат с колата да се качът догоре ако може да паркират на върхът ще е най-добре иначе не може. На планина без кола нечувано, гротеско! Ужас представя тели си да се походи малко пеша! Нечувано, нечовешко!

fallback