Снимка: архив, БГНЕС
fallback

От днес се възстановява движението между станциите "Театрална" и  "Хаджи Димитър" от третата линия на столичното метрото. Движението до последната метростанция в район "Подуяне" беше спряно за ремонт на 30-метров участък на релсовия път, повреден от високи подпочвени води.

Oще по темата

Два месеца отне ремонтът на трасето, а причините, довели до аварията, бяха обилните валежи, причинили извънредно високо ниво на подпочвените води в комбинация с образувал се плаващ пясък.

Това наложи спирането на движението на влаковете. След ремонта трасето е проектирано да издържа по висок напор, каза директорът на "Метрополитен" професор Стоян Братоев, цитиран от БНР.

"На строителите, на проектантите сме възложили да оразмерят все едно, че водата е на ниво терен постоянно, т.е. с увеличеното водно натоварване, за да може да поеме вече допълнителното натоварване, като армировката е увеличена," каза Братоев.

 Ремонтът на участъка е извършен изцяло за сметка на строителя.

Цялата метролиния от метростанция „Хаджи Димитър“ до метростанция „Красно село“ ще се обслужва по зимно разписание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ПорЦелан

преди 3 години

Как пък никой не написа, че са го пуснали за изборите? Загубени хора, само се возят. ;)

7

.I.

преди 3 години

Такива неща се случват и в много по-развити държави. Преди време гледах за такива и доста по-сериозни проблеми в сингапурското метро. Важното е, че откриха проблема навреме и нямаше инциденти. А онези червените некадърници дето строиха 15 години метрото от Люлин до Младост и така и не успяха да пуснат поне 3-4 станции, могат да си плюят колкото искат.

6

Asd

преди 3 години

Браво, все пак голяма придобивка за всички! Ще бъде от голяма полза от тук нататък.

fallback