Снимка: Facebook
fallback

Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостове на участъка от Софийския околовръстен път между връзката с АМ „Тракия“ и кв. „Младост", написа премиерът Бойко Борисов в своя FB профил.

Борисов изтъква, че първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен, като тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м.

Oще по темата

Иначе и трите пасарелки ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани.

Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Премиерът уверява, че 6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г.
Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано. Предстои при подходящи метеорологични условия да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт. Вече е подписан и договор за изработване на ПУП на шосето в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Грешно заглавие....

преди 3 години

Правилното: "Борисов САМОДОВОЛЕН от .... и"

54

Анонимен

преди 3 години

"Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано"--Колкото по-рано приключат, толкова по-рано ще могат да започнат с ремонтите! Има още пари за "усвояване" и държавни актови за продажба....

53

В допълнение на к.58

преди 3 години

Вече 8-и месец продъжава протестът срещу ББ, но БСП нехае. Можеше да протегне ръка на партиите от десния спектър за общ антигербаджийски блок, но вместо това Нинова отново пое рефрена, че са готови да вземат властта. Поредната глупост - гласовете за БСП няма да превишат в най-добрия случай 700-800 хил. души, а прогербаджийските партии ще превишат 1 млн. И БСП ще си остане самотният бегач в своята писта. Победа се печели със съюзници, а не с крушовишки инат...

fallback