Снимка: БГНЕС
fallback

С 20% ще бъдат увеличени леглата за COVID пациенти в столични лечебни заведения от 16 март. Това гласи заповедта на директора на РЗИ София Данчо Пенев, съобщиха от Инспекцията.

Изискването е заради ръст на болните, защото е достигната 14-дневна заболеваемост над 500 на 100 000 население на територията на София-град.

Настоящата заповед да се съобщи на директора на Регионална здравна инспекция - Софийска област, на директора на Центъра за спешна медицинска помощ – София, на директора на СЗОК и на всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на София – град, за изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Св. Бойко сладкодумн

преди 3 години

500 на 100.000 ! С тези "постижения" на могат "да се похвалят" даже бразилци, италианци и още някои, които си гонят "рекорди"! Нещастници, не мислете да ни догонвате! Паралелно с тези не особено релевантни за нас цифри, ние строим и постигаме успехи на Околовръстното, успяхме вече да се помолим на бога и да простим на "бащицата", той също ни прости. Така че вие италианци и всички други, учете се от нас и както всички останали по света ни възхвалявайте за успехите по овладяването на пандемията!

11

Кунчев

преди 3 години

А карловци къде ще ги карат?

10

До 7

преди 3 години

Ти си странен човек.Как те радва нещастието на народа ни.

fallback