Снимка: БГНЕС
Столичната община започва работа по разчистването на терен в кв. "Манастирски ливади", който ще бъде използван за изграждането на детска градина в района. Това става ясно от пост на кмета на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.
 
"Започваме разчистването на терена в кв. „Манастирски ливади – запад“, който ни беше предоставен от Министерство на културата и фонд „13 века България“. На терена с площ от 6804 кв. м от десетилетия има изоставен строеж. На негово място ще построим нова детска градина за 5 групи, основно училище и зала, която по волята на дарителите ще носи името „Родна стряха“", написа тя в социалната мрежа.
 
Фандъкова уточни още, че дават старт и на изготвянето на обемно устройствено проучване, така че в най-кратки срокове да започне изграждането.
 
Средствата за новия образователен комплекс са осигурени от държавата и общинския бюджет.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 месец

Спомнямси времето, когато в кв. Манастирски ливади имаше ливади. Отдавна не е така. Детска градина е най-доброто, което може да се построи в малкото останали площи там след 30 години презастрояване с комплески в турски стил - с отстояние 3 м между сградите. Сокаци за софийските и най-вече провинциалните парвенюта.

20

А

преди 1 месец

А кога ще стане, някога, ама не сега
... следващия еврофондове.

19

Левтер

преди 1 месец

И това е един квартал,да ти умре коньо!
Трагедия!