Снимка: БГНЕС
fallback

11 пешеходни пътеки са повдигнати в София от началото на годината с цел снижаване на скоростта и гарантиране на по–голяма безопасност за пешеходците, предава БНТ.

Екипи на фирмите, ангажирани с текущите ремонти в столицата, са повдигнали "зебрите" на ул. "Ген. Суворов", ул. "Деян Белишки", ул. "Георги Измирлиев", ул. "Киро Тулешков", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Гоце Делчев" при кръстовището с ул. "Проф. Димитър Атанасов", по ул. "Ал. Стамболийски" при кръстовището с ул. "Братя Миладинови" и ул. "Капитан Димитър Списаревски".

Предстои да бъдат повдигнати и две от пътеките на ул. "Одрин", които се намират в участъка между ул. "Пиротска" и ул. "Цар Симеон".

Над 400 са общо повдигнатите пешеходни пътеки в столицата. Те се намират в близост до училища, детски градини или участъци на пътя, които са определени като по-рискови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

И това

преди 3 години

е новина-явно за Мумбай на Балканите това е нещо нормално.. *** *** народ

6

Анонимен

преди 3 години

Колкото повече са повдигнатите пешеходни пътеки, толкова повече мутрите не могат да се справят с организацията на движението и паркирането в София. Повдигната пешеходна пътека е за срам, а не за гордост.

5

Анонимен

преди 3 години

Живи-здрави, до края на годината и пет нови жирафа.

fallback