Снимка: БГНЕС
fallback
Три многофамилни жилищни сгради от морски контейнери с 51 апартамента се изграждат в квартал "Факултета". В тях ще бъдат настанени около 300 души. 
 
На социално слабите семейства ще се предоставя готова половин къща, която включва кухня, санитарен възел и спалня, а другата половина е оставена сами да подредят според нуждите си с лични средства.
 
"Искахме да покажем, че тези жилища, подредени правилно, могат да поемат нуждите на многочленните семейства. Искаме да им създадем добри условия на живот", обясни пред Нова тв кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров.
 
"Обзавеждайки апартаментите, една от целите беше да се докаже, че те стават за живеене. Изградени са от морски контейнери, а довършителните работи са физическо строителство. Жилищата са с подово отопление, което е икономично и екологично", разказа архитект Румен Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Краси

преди 3 години

"Интегрираните" са бъдещето на РБ!Като станат мнозинство,кой ще ги издържа ?Добре,че няма да съм жив тогава.

55

Анонимен

преди 3 години

И внимавайте много да не се вдигне цената на желязото!

54

Анонимен

преди 3 години

Разбрахте ли кои избраха фандъркова ? същите си простират гащето на бул Константин Величков в Центъра !!! на София ! А ние плащачите ще плащаме по 500 лв на ап за паспорт !2009г бойко сложи данък и такса Смет на нивите около София - ама раята трае и плаща ,а живее като скот с мебели от 75г .

fallback