Снимка: БГНЕС
fallback
Здравните власти и полицията предприеха среднощни проверки в заведенията в София. Инспекторите следят дали се спазват всички противоепидемични мерки - работа с клиенти до 23 часа, намален наполовина капазитет на местата за сядане и до шест души на маса. 
 
Не бяха установени сериозни нарушения в заведенията в центъра, съобщава bTV.
 
"Направихме проверка, всичко е наред - капацитетът от 50% не е нарушен. Един от служителите нямаше здравна книжка и го глобихме", заяви Христина Георгиева от РЗИ-София и допълни, че за това нарушение глобата е от 100 до 500 лв.
 
Тя каза още, че за момента не са получени сигнали за нарушаване на мерките в заведенията.
 
Вчера пред едно от кафенетата на столичния бул. "Витоша" инспекторите установиха, че има опашка на входа. Председателят на Асоциацията на заведенията в България обясни, че стурпването се е получило, тъй като заведението работи с намален капацитет и хората чакат, за да влязат.
 
"Това е четвърта проверка за два дни. Сега нямаме нарушение, вчера имаше пет изтекли здравни книжки - изтекли са в края на годината и понеже не работехме, хората не са ги подновили", обясни Алибегов.
 
Той допълни, че половината маси са махнати, за да не може да се надвиши огарничението в капацитета, а сметките се дават в 22:45 ч., така клиентите могат да напуснат заведението до 23 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Магелан

преди 3 години

А бе *** оставете ги хората да работят.Гладни купой,какво проверявате майната си.Не стига че хората ги докарахте до просяшка дояка с ващите измислени правила.А *** вие си получавате държавните си заплатки от нашите данъци.За това намаление на държавния апарат от 70% със встъпването на новия парламент.Всички освободени държавни слуги на ГЕРБ да излязат на свободния пазар на труда.Ще умрат гладни.

8

до 7

преди 3 години

"Трудното за проумяване" е , че след като излезеш от заведението се срещаш и с други хора . Егоизмът не е полезен - освен за собственото здраве трябва да се мисли и за това на другите около теб.

7

Алибеков

преди 3 години

Всичко си спазваме ! Няма ядове, ама ако имаш правилните връзки от РЗИ ти подминават кръчмата :) от един приятел чух, не че аз нещо .. :)

fallback