Снимка: НВИМ
fallback

На 3 март ще работи само външната експозиция на Националния военноисторически музей (НВИМ), за да няма струпване на хора.

Музеят ще бъде отворен от 10 до 17 часа с обичайната си входна такса.

На националния празник в парковата сред, на 40 декара площ посетителите ще имат възможност да разгледат реликви от Руско-турската война - представители на полевата и обсадната артилерия. Сред експонатите, съхранили спомена отпреди 143 години, са 10,67-мм картечница "Гатлинг", М 1871, 9-фунтово нескорострелно стоманено оръдие „Круп“, М 1867/1877, 87-мм нескорострелно бронзово оръдие, М 1876 и други.

Наред с тях във външната експозиция на музея са представени и още над 270 образци от артилерийско въоръжение, бронетанкова, авиационна, военноморска, ракетна и инженерна техника, съобщиха от НВИМ.

Специално подготвени аудио станции ще запознават посетителите с любопитни факти от историята на реликвите, съхранявани в НВИМ - символи на стремежа на българския народ към свобода и независимост. Любителите на историята ще имат възможност да гледат филми, посветени на пътя към извоюване свободата на България.

Ддостъпът до експозициите се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, в това число отстояние между посетителите и носене на предпазни маски в закритите пространства.

Филиалите на НВИМ – Парк-музей "Владислав Варненчик" и Военноморски музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово също ще работят с обичайното си работно време и входни такси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Читател

преди 3 години

Като гледам на тази снимка още тогава какви реликвови ракети, БТР-и ... са имали руснаците направо са им разкатали аскера.

18

Лелее СМЕХ..

преди 3 години

АБЕ, НЕМА ЛИ У ТОЯ МУЗЕЙ ПОНЕ ЕДИН РУСКИ БОТУШ, ЗА ДА ГО ЦЕЛУВАТ НА ВЛИЗАНЕ ВСИЧКИ РУСОФИЛИ???!!!ЗА МЕН "ОСВОБОЖДЕНИЕТО" - - -Е "СЪЕДИНЕНИЕТО" НА БЪЛГАРИЯ, А ТОГАВА ЗАЩО ЛИ..... РУСИЯ Е ПРОТИВ ... ХАХАХААА...АМИ, ЗА ДА ВИ ПОРОБИ, ОТНОВО В "КРЕПОСТНИЦИ".... ХАХАХААА.....

17

РоБърт

преди 3 години

Честит празник Българи. Живи здрави и само ГЕРБ. Госпожа Караянчева е на Шипка, автографи ще има за всички желаещи.

fallback