Снимка: БГНЕС
fallback
София за пореден ден осъмна с мръсен въздух. Това става ясно от информация на сайта на общината.
 
От Столичната община призовават гражданите при възможност да пътуват с градския транспорт, велосипед или пеша. Апелират и при възможност използващи твърдо гориво за битово отопление да преминат към алтернативно отопление.
 
Междувременно Столичният инспекторат, съвместно с районните администрации и дирекция "Общински строителен контрол", започват да извършват проверки на строителните обекти във връзка със замърсяването на въздуха. Ще се следят и промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частици.
 
"Московска" 33 отправя призив за ограничаване използването на камини с открита горивна камера.
 
Общината е предприела и допълнително метене и миене на улиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

В такива дни замърсяването от отоплението е няколко пъти по-голямо от всичко останало взето заедно. Колкото да оплюваните от някои коли те замърсяват пренебрежимо малко. Дизелов автомобил с Евро 3 замърсява два пъти по-малко от една цигара за същото време.

17

Софиянец

преди 3 години

ни кабел оголен го плаши, ни мръсен въздух, ни негодна за пиене вода! Защо? Защото си има Фандъкова!

16

Проверяващ

преди 3 години

Как общината предприема допълнително метене и чистене на улиците, като не е направила основно почистване, изсъхнала кал и мръсотия на всякъде, от един месец се говори за миене на улици, аз пометена и измита улица не видях. Иначе данъците се събират редовно, но да опита човек да се разходи в новите южни квартали - никаква концепция за градоустройство, асфалта се полагаше направо върху прахта, без никакви подземни ВИК, слаботокови и други комуникации. Тротоар има там, където строител го е направил

fallback