Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Изоставена от години къща в столичния кв. "Лозенец" се е превърнала в сметище и убежище на хора без дом. Обитатели на съседните имоти твърдят, че са подложени на системен тормоз.

Нерядко, били заплашвани от агресивни и в нетрезво състояние хора, незаконно настанили се на посочения адрес. Покрай изоставения имот минават много хора, сред които ученици и студенти. Над преминаващите има и тераса, за която не се знае в какво състояние е.

"Дали терасата може да се срути, може да се установи с експертиза", обясни пред Нова тв Момчил Якимов, отговарящ за благоустройството на район "Лозенец".

По думите му, трябва да се намерят собствениците. "Щом те не приемат действия, значи са съгласни с това.", обясни той и допълни, че собствеността освен права дава и задължения.

Преди няколко години на мястото на къщата е имало популярно заведение за храна, но заради трагичен инцидент със загинал служител, е започнало да запада. Собствениците вече са сменени. Те са няколко и всеки от тях има различна представа за бъдещето на сградата, обясни още Якимов.

Сградата добива все по-запуснат вид. От общината са установили връзка с част от собствениците, които са обещали да ограничат достъпа до сградата.

Според специалистите, Столичен инспекторат може да даде предписание на собствениците да почистят имота си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Селтикс от Люлин 1

преди 3 години

Картофената принцеса, обича град София да прилича на нужника в задния двор на бащината и къща в село Белчин. Носталгия Хопеуе........

11

Кармен Златарева

преди 3 години

Бездомни!?...Преди в соца това беше непознато! На ви сега либерал демокрация,на ви сега капитализъм....БГ магарешки рай

10

до 3 столичанин

преди 3 години

Най- скъпи били имотите в кв. Лозенец? Ти от кое село каза, че си?

fallback