Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Макар и зимата да бе сравнително лека, множество дупки се отвориха в асфалта на много места в  София. Има и разместена настилк из центъра на столицата, съобщава БГНЕС.

На места из малките централни улици паветата буквално са тръгнали на собствен ход, обяснението на Столичната община за тежкото състояние след снега, валял два пъти над града за сезона, са резките температурни спадове и скокове.

Още по темата

Лошо е състоянието на улица "Христо Белчев" в участъка от "Д-р Георги Вълкович" до "Хан Аспарух", където пътната настилка предлага всякакви препятствия на шофьорите – коловози, пропадане, надигане и разместени павета.

По улица "Ангел Кънчев" също има образували се коловози. Те са в участъка от "Патриарх Евтимий" до "Петър Парчевич". Нужда от ремонт има и на асфалтовата настилка на ул. "Неофит Рилски", особено пред номер 52, където се е отворила дълбока дупка. Разместени павета и неравности има и по улица "Леге".

Зам.-кметът по обществено стройтелство в Столичната община Ангел Джоргов коментира, че проблемите са настъпили заради резките промени в температурите и непрекъснатото замръзване и размразяване на настилките.

Той обясни, че през януари и февруари се извършват само аварийни ремонти. Джоргов каза, че започват ремонтите на много места в града и предстои също така да бъде ремонтирана настилката и на ул. "Христо Белчев".

Само преди няколко дни се напука и асфалта на Лъвов мост, а обяснението на общината отново бе резките промени в температурите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар