Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на район "Нови Искър" продължават с подготовката на мартеница, която към момента е дълга над 10 000 метра. След като през 2012 година в столичния район оплетоха мартеница с дължина 7562 метра, тази година се готви нов рекорд, съобщиха от "Московска" 33, предаде в. Монитор.
 
Жители на района, от ученици до пенсионери, са се включили в оплитането на мартеницата. В работата се включват възрастните хора от пенсионерския клуб в село Кубратово и НЧ "Светлина".
 
"С много вдъхновение сред най-възрастните работи 89-годишната баба Стефанка със своя чекрък за предене на вълна. 1 800 метра са изработени в съседното село Световрачене от местния пенсионерски клуб. Ученици от 170 СУ "Васил Левски", "Нови Искър", усилено работят по своята част от поставянето на рекорд", разказват от кметството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

-И какъв е извода? Ще попитат хората от другите краища на страната.- Тази километрична мартеница ще бъде използвана в масовото самоубийство на селяните от района "Нови Искър"

4

Край

преди 3 години

Ммм много умно. Един индиец пък не си беше рязал ноктите на краката ял живот.На 4 април ще получат най дебелия салам

3

Анонимен

преди 3 години

Докато изостаналата и пропаднала Русия пусна 3-та ваксина за корона вируса, в проспериращата евродържава България се плете най-голямята мартеница.... Каквато държавата, такива и нуждите на хората явно...

fallback