Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Емблематичните щандове за книги на площад "Славейков" ще бъдат върнати. Това предвижда доклад внесен от съветници от ГЕРБ в Столичния общинския съвет, който ще бъде разгледан на заседание в четвъртък, информира "Монитор".

В него се предвижда поставяне на 7 преместавеми обекти тип библиотека-щанд, което ще струва 276 хил. лв.

От "Пазари-Запад" посочват, че щандовете ще придадат модерен и завършен вид на площада, кото едновременно с това ще се създаде възможност за възообновяване на търговската дейност на книжния пазар, облагородяване на района и увеличаване приходите на дружеството.

Пазарът за книги бе закрит при започването на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ през 2018 г. Реконструкцията на централната улица официално приключи през май 2019 г., но книгите не бяха върнати. В момента на площада има 15 перголи, изработени от стомана и боядисани в цвят графит.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 3 години

ба си пак ли кашонна търговия, аман от селски излагации в тоя град

37

Анонимен

преди 3 години

блъсканица от хора насъбрали се покрай тараби от кашони.Не, това не гледка от Мумбай, Индия. А визията на общинските съветници от ГЕРБ за площад Славейков.

36

Анонимен

преди 3 години

Тези "търговци" заради които ще се сътвори тази грозотия по централен площад ще се окажат ГЕРБ-ери които трябва да усвоят едни милиони чрез схема съставена от тези съветници на ГЕРБ.Прочетете внимателно защо се прави това - увеличение на приходите.

fallback