Общ преглед
Обувката на 16-годишния ученик, който почина от токов удар при пресичане на софийски булевард, е била мокра. Затова токът, идващ от оголен кабел, е протекъл по нея и го е ударил, обясниха за "24 часа" запознати с разследването. Трагичният инцидент стана в неделя на столичния бул. "Иван Гешов", докато ученикът пресичал с баща си.
Още по темата


Той стъпил на шахтата, по чиято рамка протичал ток.

Най-вероятно детето е стъпило в сняг преди да пресече и цялата му обувка се намокрила. Ако само подметката му бе влажна, до тежкия инцидент вероятно нямаше да се стигне.

Вероятно преди детето и други хора са стъпвали на шахтата, но са били със сухи обувки.

Има съмнения за неправомерни действия, уточнява се кой отговаря за тази шахта, заяви по-рано днес зам.-кметът на столичния район "Триадица" Христо Вълчанов.

Следователи ще установят защо има оголен кабел над земята и кой носи отговорност за нелепата смърт на момчето.

По-рано министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент.

От лечебното заведение заявиха, че нямат връзка с инцидента.

"Електрозахранването ни се извършва от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на сградата на НЦОЗА. УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“, съобщиха от болницата.

 

Коментари Напиши коментар

100

Алекс

преди 1 година

Че как може да са сухи на човек обувките в този сняг? Ако не били мокри, нямало да се случи този инцидент. Ами има сняг. И киша. И дъждове ще има. Е?

99

posi

преди 1 година

До Анонименzapomnete fizionomiqta na mysh s pletena shapka! edno ot zavedenijata e negovo.

98

Анонимен

преди 1 година

оставка ще видите на кукуво лято тия са таква гнусни из.роди