Снимка: БГНЕС
fallback
Стартират тестовете на новата мобилна автоматична станция за качеството на въздуха в София.
 
Те ще продължат 72 часа. Ще се проведат в базата на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в квартал „Павлово“, съобщава Нова ТВ.
 
Доставката на мобилната станция се осъществява изцяло с бюджета на Столична община. Целта е да се подобри качеството на въздуха. В представянето на новото съоръжение ще участва заместник-кметът на София Десислава Билева.
 
Заради високите нива на фини прахови частици през последните месеци от столичния инспекторат извършваха засилени проверки за нерегламентирано горене на отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Бацил

преди 3 години

Ей, Фандъчкова... вземи почисти София от мизерията и прахоляка. Стига ми слага станции и разпъва локуми по цял ден. Чистене и поддръжка трябват, не лаене като улично псе!

11

Анонимен

преди 3 години

По-малко от 1% от фините прахови частици са пряк резултат от автомобилите. Огромното количество ФПЧ в софийския въздух се дължи на това, че улиците не се мият никога. За последните 5 години булеварда пред блока ми беше измит веднъж, и то по време на първия локдаун като една от безумните "мерки" на властимащите некадърници. Друг причинител на ФПЧ са ромеите, които горят в кюмбетата гуми, дограма, кабели и каквото друго им падне.

10

Корона Вируса

преди 3 години

Ще ЛОВИ ли тая сонда да показва съдържанието на вируси във въздуха ??? Ако може да се източат още милиони пари за евро проектче.

fallback