Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Екипи на здравната инспекция и полицията проверяват търговски обекти и заведения в София за спазването на противоепидемичните мерки в почивните дни.

Проверки се извършват в търговските вериги, хранителни магазини и обекти с обществено значение. При една от тях е констатирано неспазване на зеления коридор, каза проверяващият инспектор Людмил Бързев пред БНР.

"Бяха допуснати в обекта лица под 65-годишна възраст, за което към отговорното лице на обекта е съставен акт за административно нарушение. Стойността на акта е от 300 до 1 000 лв"., каза той.

Друга проверка завърши без констатирани нарушения на министъра на здравеопазването, посочи Бързев.

"Посетителите на обекта са с правилно поставени защитни маски, както и персоналът. На входа на обекта е поставен дезинфектант. Има лице, отговарящо за посетителите, които влизат вътре, не позволяващо струпването на хора", допълни той.

Спазват ли се по принцип противоепидемичните мерки в търговските обекти според техните посетители:

"Ами вътре са 1 000 човека. Каква маска? Какво ще те спаси маската? Нали на закрито има ограничение? Има ли контрол, колко души сега има в магазина", попита анкетиран.

"Не са покрити с предпазната маска, винаги под носа се носи“, оплака се посетител.

„Никой не спазва дистанция. Застанеш да плащаш, те са зад тебе и те бутат“, оплака се друг.

Във вечерните часове служители на СДВР извършват и проверки в заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 3 години

Маски може да сложим и по една *** маи като е тръгнало

35

Анонимен

преди 3 години

Идете на касите на тази пеи клон Ловеч сити център вечно има по педесет човек а защо вие ми кажете и после откъде има надути сметки от тях добре обиграни са

34

аналлизатор

преди 3 години

Бих се зарадвал да чета новини отипа на "Пореден случай на насилие срещу инспектор на РЗИ и полицаи от няколко пола",тогава ще имаме бъдеще като народ.

fallback