Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Малко над 20% от преподавателите в училищата са поискали да се ваксинират срещу коронавируса. Това са над 5000 учители и помощници, съобщи столичния кмет при старта на имунизационната кампания.
Oще по темата


Тя се надява този процент да нараства с напредването на ваксинирането, както е в домовете за възрастни хора, където първоначално 22% са заявили желание да се имунизират, а сега вече процентът е над 30.

„Ваксинацията на учителите е започнала в понеделник и вече са имунизирани 162 души. Общо в 15 болници и медицински центрове има кабинети за ваксиниране, като при необходимост ще се разкрият още такива в ДКЦ-тата“, съобщи Фандъкова.

Създадена е организация, така че да не се стига до струпване на хора и в различните кабинети се ваксинира различен брой хора.

В 15 болници и медицински центрове в София има кабинети за ваксиниране, а при необходимост Столична община има готовност в ДКЦ-ата.

Първият ваксиниран учител днес беше Надя Ангелова от 105-о училище в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 3 години

До РОДИТЕЛДА НАПРАВИМ ПЕТИЦИЯ ПОДПИСКА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕЖЕГОДНА ОЦЕНКА НА РОДИТЕЛИТЕ.Виждаме, че нашите РОДИТЕЛИ са безотговорни и не може да им се вярва. Повечето РОДИТЕЛИ деградират както професионално така и като хора. Да се отнемат родителски права и да се пращат децата в приемни семейства!

90

Анонимен

преди 3 години

До Такива са учителите 72А защо не напишете един списък на какво да подлежат малките олиг*о*ф*ренчета, които наричаме деца, а? Питали ли сте се някога как един учител по цял ден търпи отрочето Ви, което на Вас ви иде да претрепете с нещо тежко след 10 минути вкъщи всяка вечер? Нека да не сме двуличници... Има и такива, и такива. Ама и от двете страни. Особено пък като вземат да поотрастват наследниците ни, и да придобиват онова гадно Ганьовско самочувствие... Сещате се.И не, не съм учител.

89

Т.Шак

преди 3 години

Горе-долу същият е процентът и на ваксинираните лекари. Никой не им ще смотаните ваксини. Даже май и при възрастните хора, единствените, при които има някакъв смисъл от ваксинация.

fallback