Снимка: БГНЕС
fallback

Във връзка със замърсяването на въздуха започва проверка от столичен инспекторат, съвместно с районните администрации и дирекция "Общински строителен контрол".

Текат и извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частици, предава "Монитор".

От столичната община призовават гражданите да ограничат използването на лични коли и при възможност да пътуват с градския транспорт, велосипед или пеша.

Също така апелират при възможност използващи твърдо гориво за битово отопление да преминат към алтернативно отопление.

"Московска" 33 отправя и призив за ограничаване използването на камини с открита горивна камера, в случай, че е втори топлоизточник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

Фандъкова с кой номер автобус/трамвай/тролей ходи на работа? Просто от любопитство.

23

Анонимен

преди 3 години

Тези нашите управници не разбраха, че в градовете няма място за печки. Ние сме във Варна, където има бриз и ветрове и пак ни окадяват от къщите срещу нас. Някакъв си е купил от гадните *** и явно ги смесва с нафта и парцали. Сутрин излизат пушеци като от парен локомотив . По- надолу ги съжалявам хората! Вместо да купи малко стиропор и да си изолира колибата, купува *** и цигари. Дивашка работа

22

Реалист

преди 3 години

Ясно е, че отоплението е замърсителя на въздуха в София и доста по-малко строежите и неизмитите от Фандъкова улици. Не е ясно защо фандъкова призовава хората да се заразяват в градския транспорт, вместо да пътуват безопасно с личните си коли, когато може. Знае се, че колите са пренебрежимо малък замърсител на въздуха в България.

fallback