Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За или против пускането на най-малките на ясла, детска градина и училище? Мярката е първата след новата година, която отпуска правителството.

Данните показват, че по области ситуацията е много различна.

Общо 26 200 деца са посетили днес детските заведения в София, като това е малко под 60 процента от капацитета им.

Всичките 194 детски градини и 24 ясли на територията на Столичната община отвориха врати днес, съобщиха от пресцентъра на общината.

Oще по темата
От днес учениците от 1-и до 4-ти клас провеждат заниманията си в класните стаи. 175 общински училища са отворени за най-малките ученици.

Родителите, които желаят да задържат децата си вкъщи, имат право да го направят, като отсъствията се извиняват по служебен път.

Предстои да бъде обсъдено дали е възможно учениците от 5 до 12 клас да се върнат в класните стаи след 11-и януари. По-вероятно е обаче това да стане след 18 януари.

Причината е, че трябва да мине една пълна седмица на присъствено обучение и да се проследи развитието на ситуацията преди да се вземе решение, обясни образователният министър Красимир Вълчев.

Завръщането няма да е едновременно за всички, а поетапно, стана ясно още.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

Много добре, че отвориха градините. Трябва да се работи, а няма кои да гледа децата в къщи. За ужасените, паникьосаните, можещи да си позволят детегледачка да не ги пускат на градина/ училище и да си ги гледат в къщи. В момента има избор и не виждам защо са тези полемики тук. Тъпо е заради вашата хипохондрия много от нас да остават без работа/доходи.

19

Анонимен

преди 3 години

Малките ле.кенца са по ТРИ на чин без маски!

18

Анонимен

преди 3 години

"Кой ще носи отговорност, ако някой се зарази и умре, заради сегашното връщане на децата."Че кой носи отговорност за пролетните починали? Никой. Че кой носи отговорност че цяло лято спаха и не направиха план? Никой. Че кой носи отговорност че хората предаваха богу дух по стълбите на болниците? Никой. Никой, никой, никой.Те тия хора не са там за да носят отговорност. Те са там с други цели - сам се сещай.

fallback