В първия ден от 2021 година Виолета Скобелева стана на 100 години. Столетницата беше поздравена за юбилея от Йорданка Фандъкова. Как се устоява на времето? Телевизия Bulgaria ON AIR разказва историята й.

"Труд, труд и само труд. Спокойствие аз не знам, но труд", сподели Виолета Скобелева.

Живяла е през различни епохи и е видяла всякакви неща. Виолета обаче споделя, че никога не е преживявала подобно нещо като Ковид пандемията.

"По-страшно от атомната бомба. Но дано да не се повтаря, за да живеят младите по-добре след нас", надява се столетницата.

Годините, които винаги си спомня с усмивка, са тези, когато е била млада. "Живейте, докато сте млади, живейте по-весело, защото като станете на моите години - тежък е животът", призовава Виолета.

През годините семейството е най-важното в живота на Виолета.

"Тя ми е като втора майка, тя е един изключителен човек. За мен една всеотдайна майка, която дава всичко от живота си за мъжа си и децата. При нея винаги чувството за дом и семейство е било на първа линия и със силен дух, който никога не я напуска", каза племенникът ѝ Борислав Димов.

Столетницата чака за пети път правнуци и ще са близнаци. С усмивка пожелава на всички да доживеят нейната възраст и да се радват на такова голямо семейство.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase