Снимка: БГНЕС

От 4 януари 2021 г., с решение на Столичния общински съвет, "Зелена зона" ще работи и в събота в часовия диапазон от 10:00 до 18:00 ч. Работното време на "Синя зона“ в събота също ще започва от 10:00 ч., а не както досега от 08:30 и ще приключва в 18:00 ч.

Новите части на "Зелена зона" в районите "Слатина“ - кв. "Яворов“ и "Триадица“ - кв. “Иван Вазов“ започват да функционират от 4 януари 2021 година.

Център за градска мобилност (ЦГМ) призовава гражданите, които желаят да паркират в зоните, да не чакат последния момент за заявяване на стикер. Документи се приемат в офисите на ЦГМ и онлайн през сайта на ЦГМ:

https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/vignettes.

Плащането на винетния стикер става единствено и само след получаване на официално одобрение. Самото плащане се извършва и на място в наш офис, и по банков път.

Пълна информация за условията и документите вижте тук:

https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

Фандъка къде направи паркинг в центъра, а в кварталите. Само грабят и нищо не правят. Защо се разрешава строителство без гаражи. Алчността на общините доведе до това безумие. Улиците трябва да са празни, а не пълни с коли. По света като се прави блок около него има двор за коли и зелени площи. Тук всичко се у.***.

27

Градска дебилност

преди 1 година

Нови правила за паркиране във фандупковград: от догодина, с оглед пестене на място и увеличаване на платените паркоместа, ще се паркира задължително на две гуми, а автомобилът ще се подпира от едната страна с колчета.

26

8

преди 1 година

Град Стара Загора вече трябва да се нарича "паркинг Стара Загора"!Докъдето ти погледът стигне -коло,коли...Няма място вече къде хората да се движат от тях и никакви мерки не се вземат !Заамърсяват въздуха ,вдигат шум , паркират непосредствено до жилищата -отровиха ни! По-опасни са от К-19 , защото обезсилват имуната система на хората.Но, на управниците не им пука -те живеят илидо Аязмото или в скъпи вили около града в Средна гора!Гласувай ,прости народе пак!