Снимка: Sofia.bg
fallback

Нова бус лента е обособена в участъка на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. “Фритьоф Нансен“, съобщават от Столичната община.

Предстои да бъдат поставени и пътни знаци.

Целта е да се осигури на по-бързо придвижване на градския транспорт.

По този начин ще се подобри пропускливостта на булеварда и ще се освободи движението в третата лента, която често е заета от неправомерно паркирали автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

До 10 GD

преди 3 години

Прав си, че има 46 автобуса на час (над 45 си написал), но това е само в час пик. В останалото време са доста по-малко, а бус-лентата е 24-часова, което е пълна безмислица.

12

До 10 GD

преди 3 години

Казваш, че "всеки един превозвал над 100 пътника", а не са ли над 1000 или над 10000? Едва ли има автобус по тези линии, в който да има над 100 пътника. Сега, когато има епидемия нормалното е дасе спре градския транспорт и/или да се направят улеснения за пътуващите с автомобил, а не обратното, както правят мутрите. Тези няколко човека в автобуса, ще стигнат по-бързо за сметка на поне 10 пъти повече хора, които ще стигнат по-бавно с автомобил, а за тях градския транспорт не е приложим.

11

Фалшива новина

преди 3 години

Цитат: По този начин ще се подобри пропускливостта на булеварда*Няма бус-лента в България, която да подобрява пропускливостта на булеварда. Винаги се получава обратното - още по-голями задръстваниия, в които попада и градския транспорт заради бус-лентите.

fallback