Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Кучешки вой тормози жителите на блок в столичния квартал "Сухата река". Съседи обвиняват собственичката на животните в лошо отношение, както и липсата на адекватна грижа.

Хората в жилищния блок от много време не спят спокойно. Събужда ги лаят на кучетата от апартамент на 10-ия етаж.

"Не се издържа, лаят, вият по цяла нощ. Две големи и няколко малки, едни умряха и тя ги хвърля от балкона", каза пред Bulgaria ON AIR домоуправителят Антоанета Вангелова.

Тя разказва още, че има и сериозен проблем с хигиената в боксониерата.

"Нямаше вода, нямаше ток, няма нито тоалетна чиния, всичко тече надолу на 9 ет. Опитваме се да разговаряме с жената, която е собственик на апартамента, но никой не ни отговаря", допълни Антоанета.

От ситуацията се оплакват и други хора от блока.

"Проблемът тук е първо от страна на живущите, от страна на целия квартал и самите животни, които се мъчат, това се разбира по воя", сподели живеещата в блока Мария Димитрова.

Хората многократно са подавали сигнали до различни институции, но проблемът си остава.

"Сезирала съм Столичен инспекторат, "Екоравновесие", "Четири лапи", Общината. Полицията вдига ръце и казват: "Ние не може да влезем". От "Екоравновесие" казват: "Трябва доброволно". 7 години пълен ад", допълни Мария Нуамеруе.

През миналата година от отдел "Екология" на район "Подуяне" са извършили проверка по сигнала, но нарушения не са открити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Защо просто не я отровят или пребият? Има хиляди начини да се отървеш точно пък от такъв човек дето никой няма да го търси. Сигурен съм че дори институциите ще си затворят очите и няма да разследват много. Твърде са страхливи тия съседи. Просто крайни ситуации изискват крайни мерки.

34

Роза

преди 3 години

Лесно е да се дава акъл когато не си засегнат лично.Молете се никога да не ви се случват за съседи странни или психичноболни личности!Фамилията ви ще се разгони и ще намразите живота,защото наистина у нас,в бегето,няма оправия!

33

Анонимен

преди 3 години

Апартаментът не се отнема, нещо сте се объркали.

fallback