Снимка: БГНЕС

В София ситуацията с пандемията е далеч от това, което смятаме за безопасно за детските градини. Ще направим специално заседание, за момента ситуацията ни тревожи. Това каза пред БНТ заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

По думите му спрямо общите размери на пандемията, заболеваемостта в детските градини е била доста висока преди затварянето им.

Още по темата

"Длъжни сме да отчетем възможностите за справяне с такава ситуация. Има доста болни хора, в карантина, доста напуснаха - най-вече възрастни хора, които имат притеснения. Сега подобни случаи са много малко", каза още заместник-кметът.

Организирано е служебното извинение на отсъствия на децата, които не посещават градина в настоящата ситуация, ако те все пак отворят.

Припомняме, че по думите на кметът на София Йорданка Фандъкова Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври.

"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase